Bloeddrukmeters

RDSM verdeelt een volledig gamma bloeddrukmeters.

Al onze bloeddrukmeters kunnen ook door particulieren gekocht worden op onze website bloeddrukmeter.be.

BP2 - Bloeddruk - ECG
BP2 - Bloeddruk en ECG monitor

BP02 is een combinatie van een bloeddrukmeter en een ECG monitor. Ideaal voor snelle screening van het ECG en bloeddruk. Met gratis app op de smartphone.
PM50
PM50 ABPM - Patiëntenmonitor

PM50 is een 24 uren ambulatoire bloeddrukmonitor met software. Het toestel kan ook gebruikt worden als patiëntmonitor met de optionele saturatiemeter.
AirBP
AirBP

AirBP is een bloeddrukmeter die zijn resultaten naar de CheckMe kan sturen of rechtstreeks aan de smartphone kan gekoppeld worden dankzij de gratis app.
Bloeddrukmeter BP397A
Bloeddrukmeter BP397A

Bloeddrukmeter BP397A is een eenvoudige en kleine bloeddrukmeter met groot display die werkt op 4 AAA batterijen en met een geheugen voor 2x120 metingen.
URight TD3128
URight TD3128

De URight TD3128 bloeddrukmeter met geheugen en software kan gekoppeld worden met het WiPaM telegeneeskunde platform en is beschikbaar met USB of Bluetooth.

Wat doet een bloeddrukmeter?

bloeddrukmeter

Een bloeddrukmeter meet de druk die het bloed uitoefent op de bloedvatwand. Een bloeddrukmeter behoort tot het standaardarsenaal van een arts.

Hart- en vaatziekten behoren tot de belangrijkste doodsoorzaak ter wereld. Vele ervan zijn een gevolg van bepaalde onderliggende aandoeningen die vaak symptoomloos verlopen. Een van de belangrijkste risicofactoren is een hoge bloeddruk.

Soorten Bloeddrukmeters

Naast de klassieke bloeddrukmeters die artsen gebruiken - de kwikbloeddrukmeters - zijn de nieuwere toestellen allemaal digitale bloeddrukmeters. Door de digitalisering van deze toestellen zijn er bijkomende mogelijkheden ontstaan.

Digitale bloeddrukmeters hebben allemaal een LCD scherm dat de resultaten weergeeft. De meest eenvoudige toestellen doen niet veel meer dan meten en de bloeddruk op het scherm tonen.

Bloeddrukmeters met geheugen laten toe om de oudere resultaten terug op te halen en kunnen ook gemiddelden en trends weergeven.

Bloeddrukmeters met software laten toe om deze gegevens naar een PC te transfereren voor databeheer. De software pakketten laten vaak toe om uitgebride statistieken te maken en mooie bloeddrukgrafieken weer te geven.

Steeds vaker ziet men nu ook bloeddrukmeters met app en draadloze verbinding. Met deze toestellen kan men het volledige bloeddrukprofiel op de smartphone bijhouden.

Een aparte categorie van toestellen voor professioneel gebruik zijn de 24-uren bloeddrukmeters die op regelmatige tijdstippen automatisch de bloeddruk meten en hun gegevens naar een gespecialiseerd softwarepakket kunnen overbrengen.

Waarop letten bij het kopen van een bloeddrukmeter

Bij het kopen van een bloeddrukmeter zijn belangrijke aandachtspunten:

 • Prijs
  De aanschafprijs is uiteraard een belangrijk criterium, maar ook de prijs van eventuele accessoires.
 • Juistheid van de resultaten
  Niet alle bloeddrukmeters geven een correct resultaat. Een bloeddrukmeter die een onjuiste bloeddruk aangeeft is waardeloos. Verschillende instanties controleren de correctheid van de resultaten van bloeddrukmeters.
 • Geheugen
  Heeft het toestel een geheugen en is het eenvoudig om de vorige metingen terug op te roepen?
 • Connectiviteit
  Digitale bloeddrukmeters kunnen soms met USB of via Bluetooth gekoppeld worden aan een computer of naar een smartphone.
 • Software of app
  Is er software beschikbaar voor de bloeddrukmeter? Is deze gebruiksvriendelijk?
 • Gebruiksgemak
  Een toestel moet eenvoudig te gebruiken zijn, maar ook de software of app moet makkelijk te bedienen zijn.
 • Service
  U moet kunnen rekenen op een dienst na verkoop indien er problemen zouden opduiken.

We besteden steeds aandacht aan alle bovenstaande punten bij de toestellen die wij in ons gamma opnemen.

français | english