CardioFlex ECG

CardioFlex ECG is een 12-kanalig electrocardiografietoestel met een nooit gezien gamma aan mogelijkheden en is nu ook beschikbaar als een ECG met draadloze WiFi connectie met een Android app voor het afnemen van diagnostische ECG's op huisbezoek.

CardioFlex ecg

CardioFlex ECG is een erg klein en draagbaar electrocardiogram en weegt slechts 160 gram en is 13cm x 7cm x 2.5cm groot.

De opname van een rust-ECG was nooit eenvoudiger: koppel het CardioFlex ECG aan de computer met de meegeleverde USB-kabel en start de weergave. Het toestel bevat geen batterij, het wordt via de USB-kabel gevoed door de PC. Dankzij de interne isolatie, die zelfs bestand is tegen de stroomschokken veroorzaakt door een defibrillator, houdt dit geen gevaar in voor de patiënt.

CardioFlex ECG ondersteunt een continue electrocardiogram opname (die zo lang duurt als gewenst) en snapshot opnames: automatisch vastleggen van een electrocardiogram van de voorbije 8, 16 of 32 seconden van het tracé dat op het scherm getoond wordt.

Na de opname kan u met 1 druk op de knop de diagnose weergeven, afdrukken of exporteren naar PDF.

Koppeling EMD

Automatische interpretatie met Seattle criteria

Optioneel: inspanningstest en netwerkversie

Kenmerken CardioFlex ECG

Klein en licht

CardioFlex ECG is maar 130 x 70 x 25mm groot en weegt slechts 160 gram.
Een volledig 12-kanaals electrocardiogram in je handpalm!

cardioflex ecg electrocardiogram

Snel en eenvoudig 12-kanaals rust-ECG

Koppel het electrocardiogramtoestel aan de PC, bevestig de electrodes en klik op record. ECG's opnemen was nooit eenvoudiger.

cardioflex instruction video

Draadloze connectie met PC, tablet of smartphone

CardioFlex ECG WiFi laat toe om draadloos ECG's af te nemen. In combinatie met de smartphone ideaal voor op huisbezoek.

cardioflex ecg wifi

Software met uitgebreide mogelijkheden

De meegeleverde, uiterst gebruiksvriendelijke en uitgebreide software geeft een automatische diagnose van het electrocardiogram en laat toe om verschillende electrocardiogrammen met elkaar te vergelijken.

cardioflex ecg vergelijken

Inspannings-ECG

Met de inspanningsmodule kan een volledig inspanningselectrocardiogram worden opgenomen. De software drijft de fietsergometer of loopband aan.

inspannings electrocardiogram

Automatische interpretatie + Seattle criteria

De automatische interpretatie module is standaard inbegrepen. Ook de Seattle criteria zijn beschikbaar.

cardioflex ecg automatische interpretatie

Koppeling met EMD

De software kan gekoppeld worden aan de meeste Electronische Medische Dossiers (oa. CareConnect) en aan het WiPaM telegeneeskunde platform.

bidirectionele koppeling met EMD

ECG in netwerk

De netwerk-optie laat toe om CardioFlex ECG op een centrale computer of server in het netwerk te installeren. Elke PC in het netwerk kan de software opstarten en gebruikt dezelfde database.

installatie op server

CardioFlex software

De opgeslagen ECG opnames kunnen altijd herbekeken worden en opnieuw worden afgespeeld. De statische curves kunnen met de ingebouwde markers gemeten worden.

De software gebruikt de data van de 12 afleidingen voor het berekenen van de gemiddelde QRS-complexen. De module lokaliseert diagnostisch belangrijke parameters en geeft aan de hand hiervan een vermoedelijke interpretatie.

Deze automatische interpretatie van het electrocardiogram houdt rekening met de ouderdom, het geslacht en de lengte van de patiënt. Deze interpretatiemodule werd gevalideerd door een onafhankelijke instantie en is zonder meerkost standaard inbegrepen.

Bovendien werden de Seattle criteria geïmplementeerd in de software van CardioFlex ECG. Het hart van een getrainde atleet ondergaat anatomische veranderingen die zich uiten op het ECG. De Seattle criteria houden rekening met deze wijzigingen. De software van CardioFlex ECG houdt rekening met deze criteria en geeft indicaties wanneer ze zich voordoen.

CardioFlex ECG biedt ook de mogelijkheid om verschillende ECG-opnames te selecteren en met elkaar te vergelijken. Zowel rust- als inspannings-ECG's kunnen met elkaar vergeleken worden, evenals de gemiddelden en de parameters van verschillende opnames.

CardioFlex ECG kan ook de Frank afleidingen aan, ook 3-dimensionele vector weergave van het EKG behoort tot de mogelijkheden! Met de software kan men het vector-electrocardiogram in- en uitzoomen, pannen en roteren in alle richtingen.

De zeer gebruiksvriendelijke software laat alles toe wat u maar wenst:

 • Volledig beheer van al uw patiënten met al hun opnames
 • Uiterst eenvoudig in gebruik
 • Gevalideerde automatische interpretatie (zonder meerkost!)
 • Seattle criteria
 • Koppeling Electronisch Medisch Dossier en WiPaM telegeneeskunde platform. Verschillende uitwisselingsformaten worden ondersteund, zoals de internationale standaarden HL7, SCP, XML en GDT
 • Filtering op verschillende frequenties
 • Eenvoudige aanpassing van calibratie (mm/s, mm/mV) en filters, zowel tijdens als na de opname
 • Vergelijken van verschillende opnames en medianen/parameters
 • Aanpassen van layout software en rapport
 • Aanpassen van weer te geven tracés
 • Printen van het resultaat op 1 A4
 • PDF export met 1 klik

Inspannings-ECG - Ergometrietest

Met CardioFlex ECG kan u ook een inspanningselectrocardiogram (inspannings-ECG) afnemen. De software toont in realtime de 12 ECG-tracés, de mediane QRS-complexen en evolutie van het ST-segment, workload, METS, hartfrequentie, bloeddruk, SpO2 (optioneel), RR, extrasystolen en HRV (heart rate variability).

De interpretatie gebeurt in realtime zodat de mediane curves en de ST-trend tijdens de test worden getoond. U kan tijdens de test notities te maken die met hun tijdstip opgeslagen worden.

Na de test kan het volledige ECG-tracé opnieuw bekeken worden van begin tot einde en wordt een volledig rapport gegenereerd met ondermeer ST-trend- en QRS-trendgrafieken.

Bovendien wordt het volledige ECG-tracé met alle parameters opgeslagen voor review en interpretatie.

De software laat toe om de tracés en mediane QRS-complexen en parameters van de verschillende fases van de inspanningsproef met elkaar te vergelijken.

De computer beheert de fietsergometer of loopband volledig, meer dan 40 fietsergometers en meer dan 20 loopbanden zijn compatibel. Tevens bestaat de mogelijkheid om CardioFlex ECG tijdens de inspanningstest te linken aan een bloeddrukmeter en een pulsoxymeter, zodat deze metingen ook in het softwarepakket van CardioFlex ECG geïmporteerd worden.

Screenshots

Systeem vereisten PC:

Processorsnelheid minstens 600 MHz
Minimum 64 MB geheugen
Minimum 2 GB harde schijf
USB-aansluiting
Windows 7, 8, 8.1 en 10

Meer informatie over CardioFlex ECG.

français | english