Cryochirurgie

Cryochirugie apparaten geschikt voor huisartsen, dermatologie, gynecologie, pediatrie, oftalmologie en dierenartsen.

CryoIQ is een gerenommeerde fabrikant van hoogkwalitatieve cryochirurgie apparaten die spray en contactbevriezing mogelijk maken.

De verschillende toestellen kunnen dankzij de aangepaste koppen het volledige gamma aan laesies bevriezen, met temperaturen tot -89° Celsius!

Cryochirurgie toestellen

CryoIQ Derm Plus
CryoIQ Derm Plus

CryoIQ Derm Plus is een instapmodel cryochirugie apparaat met niet-verwisselbare kop voor spray- of contactbevriezing van huidletsels.
CryoIQ PRO
CryoIQ PRO

CryoIQ PRO is een professioneel cryochirurgie apparaat met verwisselbare kop voor het verwijderen van huidletsels via bevriezing via spray of contact.

Cryotherapie

Cryotherapie of cryochirugie is het vernietigen van weefsel door snelle bevriezing. Door het bevriezen worden de cellen onherstelbaar kapot gemaakt en de celmembraan beschadigd. Belangrijke is dat de temperatuur laag genoeg is zodat het bevriezingsproces snel intreedt. Typisch wordt hiervoor N2O ("vloeibare stikstof") gebruikt.

Cryochirugie wordt zeer vaak gebruikt voor het weghalen van dermatologische letsels, zoals wratten, ouderdomsvlekken, hypertrofische littekens en tumoren, maar ook in de gynecologie en oftalmologie wordt het vaak gebruikt.

Het is een snelle behandeling met weinig littekenvorming.

Cryochirurgie methoden

In de cryochirugie onderscheidt men 2 methoden:

  • Spray-bevriezing
    De vloeibare stikstof wordt vanop een kleine afstand op het letsel gesprayt. De applicator komt niet in contact met het letsel wat hygiënischer is. Een voordeel van het sprayen is dat de penetratiediepte groter is.
  • Contact-bevriezing
    De vloeibare stikstof wordt met de applicator tegen het letsel gedrukt, waardoor een zeer precieze aanbrenging mogelijk is. De penetratiediepte is wat minder dan bij de spraymethode.
français | english