ECG Toestellen

Electrocardiografie toestellen voor professioneel gebruik

Onze 12-kanaals electrocardiogrammen zijn bedoeld voor het stellen van diagnoses door artsen.

Onze ECG toestellen zijn perfect geschikt voor alle disciplines in de geneeskunde. Zowel huisartsen, als arbeidsgeneesheren, sportartsen en cardiologen vinden hun gading in ons gamma.

Naast de standaard 12-kanaals ECG toestellen bieden we ook inspanningselectrocardiografie toestellen, vacuumpompen, ECG elektrodes en 24-uurs holter toestellen aan.

CardioFlex ECG
CardioFlex ECG

CardioFlex ECG is een 12-kanaals ECG toestel met gevalideerde interpretatie en Seattle criteria. Mogelijkheid tot inspanningsproef en netwerkoptie.
CardioFlex ECG WiFi
CardioFlex ECG WiFi

CardioFlex ECG WiFi is een draadloos 12-kanalig ECG toestel met gevalideerde interpretatie. Het ECG toestel connecteert draadloos met wifi aan PC of app.
ECG 300G
ECG 300G

ECG toestel 300G, driekanaals ECG toestel met ingebouwde printer en geheugen voor 1000 ECG's. Resultaten kunnen naar een computer gestuurd worden.
ECG Werkstation
Mobiel ECG Werkstation

Het mobiel ECG werkstation met laptoptafel en ECG kabelhouder laat toe om uw ECG toestel eenvoudig te verplaatsen tussen verschillende praktijkruimtes.
ECG Holter
Cardiale Holter TLC5000

24-uurs Cardiale Holter TLC5000 - PC gebaseerd ECG-holtersysteem met registratie 12-kanaals electrocardiogram gedurende 24 of 48 uur, met analysesoftware.
ECG Electrodes
ECG Electrodes

ECG elektrodes bestaan in verschillende vormen. RDSM biedt een volledig gamma ECG elektrodes aan: plakelektrodes, peertjes/klemmen en vacuumelektrodes.
Vacuumsystemen
ECG Vacuumsystemen

ECG vacuumsystemen van de beste kwaliteit aan betaalbare prijzen. De vacuumelektrodes garanderen de beste adhesie en geleiding tijdens het ECG.

Wat doet een ECG toestel?

ecg

Een ECG toestel of electrocardiogram registreert de elektrische activiteit van de hartspier. In een gezond hart verlopen deze signalen volgens een voorspelbaar patroon. Bij hartaandoeningen kan het verloop van deze elektrische signalen gewijzigd zijn. Bij ritmestoornissen ziet men een afwijkend hartritme: de tijd tussen 2 opeenvolgende hartkloppingen is onregelmatig, te snel of te traag. Bij problemen met de doorbloeding van de hartspier, zoals tijdens of na een hartinfarct, ziet men weer andere afwijkingen op het ECG.

Soorten ECG toestellen

ECG toestellen worden zeer vaak gebruikt door artsen. Dit zijn diagnostische ECG toestellen en meestal maakt men een ECG met 12 afleidingen (12-kanaals ECG). Indien men dit uitvoert tijdens een fietsproef of een looptest spreekt men van een inspannings-ECG.

Een continue opname gedurende 24 uur (of langer) kan met een 24-uurs ECG holter genomen worden. Dit toestel wordt gebruikt voor het opsporen van ritmestoornissen.

Steeds vaker ziet men ook ECG toestellen voor thuisgebruik voor het vaststellen en opvolgen van ritmestoornissen. Deze toestellen registreren meestal maar 1 afleiding (1 kanaals ECG).

Waarop letten bij aanschaf van een ECG toestel?

Bij het kopen van een diagnostisch ECG toestel kan men best rekening houden met de volgende aandachtspunten:

 • Aantal ECG kanalen
  12 kanalen zijn de standaard.
 • Gebruiksgemak
  Zowel het toestel als de software moeten gemakkelijk te gebruiken zijn.
 • Mogelijkheden toestel en software
  Bij veel ECG toestellen is de automatische diagnose een betalende optie. Andere handige opties zijn de mogelijkheid tot vergelijken van verschillende ECG tracés, de aanwezigheid van de Seattle criteria (interpretatie van ECG van atleten), het zelf kunnen uitoveren van metingen op de tracés...
 • Inspanningselektrocardiogram
  Indien men inspanningsproeven wil uitvoeren of de mogelijkheid wil hebben om hier op een later moment mee te beginnen is het uiteraard van belang dat het toestel dit ook mogelijk maakt. In dit geval kan het handig zijn als de software van het inspanningselektrocardiogram ook de fiets of loopband kan aandrijven en eventueel ook een automatische bloeddrukmeting toelaat.
 • Prijs
  De aankoopprijs van het ECG toestel, maar ook van de benodigde accessoires zijn van belang. Toestellen met standaard aansluitingen voor elektrodes zijn te verkiezen boven toestellen met een proprietair formaat waarvoor u enkel elektroden bij de fabrikant kan bestellen. Kijk ook altijd na wat is inbegrepen in de prijs en welke bijkomende opties betalend zijn. Vaak is bijvoorbeeld de automatische diagnose niet inbegrepen in de basisprijs.
 • ECG kabel connector
  Een standaard connector laat toe om standaard ECG kabels te gebruiken die meestal goedkoper zijn en waarvan meer modellen bestaan. De meest gebruike connector is de 15-pins connector.
 • Service
  U moet kunnen rekenen op een dienst na verkoop indien er problemen zouden opduiken.
 • Koppeling EMD
  Een koppeling met het elektronisch medisch dossier verhoogt het gebruiksgemak, spaart tijd uit en vermijdt fouten bij het ingeven van patiëntgegevens.

We besteden steeds aandacht aan alle bovenstaande punten bij de toestellen die wij in ons gamma opnemen.

français | english