Patiënt Monitors

Ons gamma patiënt monitoren is geschikt voor mobiel gebruik en bedside.

TD2300
TD2300

TD2300-G is een patiëntmonitor die de mogelijkheid biedt om de gegevens via GPRS te versturen. De data is in realtime zichtbaar via het wipam webplatform.
CMS6000
Patiëntmonitor CMS6000

Patiëntmonitor CMS6000 heeft een 8.4 inch kleurenscherm en is geschikt voor gebruik in het veld of aan bed. Meting van ECG, SpO2, bloeddruk en temperatuur.
CMS7000
CMS7000 Patiënt Monitor

CMS7000 patiëntmonitor met 12,1 inch kleurenscherm voor chirurgie, aan bed of in het veld. 5-kanaals ECG, bloeddruk, SpO2, temp., hartslag en ademhaling.
CMS Netwerk
Centraal Monitor Systeem Netwerk

Netwerk van Patient monitoring systemen
CMS800G
Foetale Monitor CMS800G

CMS800G is een foetale monitor voor foetale beweging, foetale hartslag en TOCO, met ingebouwde thermische printer. FHR meting bij tweelingen mogelijk.
PM50
PM50

PM50 is een combinatie van een 24-uren ambulatoire bloeddrukmeter met een saturatiemeter. De combinatie van beide toestellen maakt dat pm50 ook geschikt is als bedside patiëntmonitor.

Wat doet een patiëntmonitor?

patientmonitor

Een patiëntmonitor wordt gebruikt voor het opvolgen van de vitale parameters van een patiënt tijdens bijvoorbeeld een medische ingreep, een hospitalisatie of tijdens de hulpverlening. Vaak gemonitorde signalen zijn het ECG (elektrocardiogram), de arteriële zuurstofsaturatie (SpO2), ademhaling en bloeddruk. Patiëntmonitors worden typisch gebruikt tijdens operatieve ingrepen, hospitalisaties en tijdens andere medische interventies (noodgevallen, in de ambulance, hulpverlening tijdens massa evenementen).

Soorten patiëntmonitors

Het onderscheid wordt voornamelijk gemaakt op basis van het gebruik (mobiel vs. stationnaire) en de gemeten parameters.

Er bestaan toestellen die zeer klein en mobiel zijn, vaak ten koste van de aangeboden mogelijkheden en gemeten parameters. Andere toestellen hebben een zeer groot en goed afleesbaar scherm en bieden veel uitbreidingsmogelijkheden aan, maar zijn veel minder mobiel.

Daarnaast is er ook een onderscheid tussen het profiel van de patiënt die men wil monitoren: volwassenen, kinderen of ongeboren foetus (foetale monitor).

Waarop letten bij het kopen van een patiëntmonitor?

De volgende zaken zijn belangrijk bij het kopen van een patiëntmonitor:

 • Beoogd gebruik
  Wordt het toestel voornamelijk mobiel gebruikt of zal het op een vaste plaats (bedside - operatiekamer) blijven?
 • Parameters
  Is een basismodel met de voornaamste parameters voldoende? Of is een gespecialiseerde opvolging van alle lichaamsparameters noodzakelijk?
 • Uitbreidingsmogelijkheden
  Sommige toestellen hebben geen uitbreidingsmogelijkheden, andere toestellen laten gespecialiseerde optionele parameters toe zoals EtCO2 en invasieve bloeddrukmetingen. Zijn er accessoires voor verschillende types van patiënten (volwassenen vs. kinderen)?
 • Koppeling in netwerk
  In een ziekenhuis of medisch centrum kan het nuttig zijn dat er een centraal monitoringnetwerk wordt opgezet om alle patiëntmonitors op afstand te kunnen monitoren
 • Kostprijs
  Niet enkel de aanschafprijs is van belang, ook de kosten van de accessoires spelen een belangrijke rol
 • Service
  U moet kunnen rekenen op een dienst na verkoop indien er problemen zouden opduiken.
 • Gebruiksgemak
  Het toestel en eventueel ook de software moeten makkelijk te gebruiken zijn.

We besteden steeds aandacht aan alle bovenstaande punten bij de toestellen die wij in ons gamma opnemen.

français | english