Over RDSM

originele logo RDSM
1994: ons oorspronkelijke logo

logo RDSM
Het logo van 2005 tot 2020

logo RDSM
2020: het nieuwe logo

In 1994 werd een nieuw bedrijf boven het doopvont gehouden: Research, Development and Sales for Medicine. Beter bekend onder de naam RDSM hebben wij ons als doel gesteld om nieuwe, innovatieve medische toestellen op de markt te brengen.

In 1995 introduceerde RDSM de eerste PC gebaseerde spirometers in België. Enkele jaren later volgde de lancering van het rust- en inspannings ECG CardioFlex. We zijn voor onze klanten continu op zoek naar de nieuwste en meest performante medische toestellen . We onderscheiden ons niet alleen door de kwaliteit van ons aangeboden materiaal, maar ook door onze uitstekende productkennis en dienst na verkoop.

Sinds 2002 zit de tweede generatie in het familiebedrijf.

Intussen zijn we bij het medisch korps al meer dan 25 jaar gekend omwille van ons innovatief medisch materiaal, onze uitstekende service en onze uitmuntende dienst na verkoop. Onze belangrijkste markten zijn huisartsen, arbeidsgeneeskundige diensten, sportartsen en specialisten in de cardiologie en pneumologie.

IXSyS

ixsysIn 1997 werd IXSyS nv opgericht, een samenwerking van RDSM met enkele informatici. Het doel van deze structuur was om voor de medische wereld innovatieve software te ontwikkelen.

Een eerste voltreffer was de ontwikkeling van onze XML-interface die een bi-directionele communicatie toeliet tussen de toestellen van RDSM en Elektronische Medische Dossiers. Die interface groeide uit tot een standaard, die de meeste leveranciers van EMD's in de door hen ontwikkelde softwarepakketten implementeerden..

Een volgende en spraakmakende, innovatieve ontwikkeling voor de medische IT wereld was WiPaM, ons platform voor telegeneeskunde.

Om totaaloplossingen te kunnen leveren, fusioneerden RDSM en IXSyS in 2015. Hierdoor konden innovatieve medische toestellen, die geschikt zijn voor het vroegtijdig opsporen van chronische ziekten en het betrouwbaar opvolgen van deze patiënten thuis, met de daaraan gekoppelde en bijhorende diensten voor telegeneeskunde aangeboden worden.

français | english