Saturatiemeters

Ons volledig gamma saturatiemeters. We bieden ook spirometers met geïntegreerde pulsoximeter aan.

Klik op de saturatiemeter voor meer informatie erover.

Fingerpulse Pediatrie
Fingerpulse Oximeter Pediatrie

Pediatrische saturatiemeter fingerpulse oximeter pediatrie, geschikt voor vingerdiameter tussen 8 en 16mm. Bepaling van SpO2 en hartslag bij kinderen.
Fingerpulse Oximeter
Fingerpulse Oximeter Saturatiemeter

Fingertip Saturatiemeter, eenvoudig toestel voor een snelle spotmeting van SpO2 en hartslag. Geschikt voor professionele gebruikers en voor patiënten.
OxySmart
Saturatiemeter OxySmart

De OxySmart saturatiemeter is een eenvoudige pulsoximeter met weergave van SpO2, PR en grafiek. Geschikt voor spotmetingen door arts, verpleging of patiënt.
OxySmart BT
Saturatiemeter OxySmart BT

De OxySmart BT saturatiemeter is een toestel dat spo2, pr, en grafiek op het scherm weergeeft en naar een smartphone kan sturen
Saturatiemeter 50D BT
Saturatiemeter 50D BT

Saturatiemeter 50D BT is een pulsoximeter met bluetooth connectie. Met de WiPaM mobile app kunnen de resultaten naar het WiPaM platform gestuurd worden .
Wristpulse
Wristpulse Oximeter

Wristpulse Oximeter - saturatiemeter met geheugen en software. Ideaal geschikt voor nachtelijke saturatiemetingen en opvolging van slaapapneu.
CheckmeO2
CheckmeO2

CheckmeO2 is een saturatiemeter voor spotmetingen of een langdurige, nachtelijke saturatiemeting en heeft een ingebouwde stappenteller voor overdag.
Saturatiemeter 60C
Saturatiemeter 60C

Saturatiemeter 60C is een draadloze saturatiemeter met geheugen en software. Geschikt voor langdurige nachtelijke metingen en telegeneeskunde
CheckMe Tricorder
CheckMe Tricorder

CheckMe Tricorder is een klein toestel met fantastische mogelijkheden. CheckMe meet 1-kanaals ECG (spot metingen of 24-uur met analyse), SpO2, temperatuur, stappen en systolische bloeddruk.

Wat doet een saturatiemeter?

saturatiemeter

Een saturatiemeter meet het zuurstofgehalte dat aan het hemoglobine in de rode bloedcellen is gebonden. Deze arteriële zuurstofsaturatie of SpO2 wordt door de saturatiemeter gemeten via infrarood licht dat door de vinger wordt gestuurd. Aan de andere kant wordt de kleur van het licht gemeten. De kleur varieert naargelang de hoeveelheid gebonden zuurstof: zuurstofarm bloed is blauwer dan zuurstofrijk bloed.

Dankzij saturatiemeters kan men dit zuurstifgehalte veilig en niet-invasief bepalen. De klassieke methode van het bepalen van het zuurstofgehalte in het bloed vergt een arteriële bloedafname, een onderzoek dat soms nog wordt uitgevoerd in ziekenhuizen.

Saturatiemeters worden gebruikt voor het vaststellen en opvolgen van ziektes die leiden tot een daling van dit zuurstofgehalte, zoals sommige long- en hartziektes.

Soorten Saturatiemeters

Afhankelijk van het gebruik kan men een onderscheid maken tussen professionele saturatiemeters en saturatiemeters voor thuisgebruik.

Als men kijkt naar de mogelijkheden bieden de eenvoudige saturatiemeters enkel spotmetingen aan met weergave van de waarde op het scherm.

Saturatiemeters met geheugen en software kunnen gebruikt worden voor langdurige metingen, zoals nachtelijke saturatiemetingen. Deze toestellen kunnen gebruikt worden voor een screening van slaapapneu.

De laatste jaren zien we ook steeds meer draadloze saturatiemeters met app die een geheugenbeheer op de smartphone toelaten.

français | english