Spirometers

RDSM biedt u een uniek gamma spirometers aan, gaande van micro-spirometers tot desktop-spirometers. De kwaliteit van de spirometrie metingen wordt gegarandeerd door de gepatenteerde turbine. Dankzij dit unieke meetsysteem moet u uw spirometers nooit meer calibreren!

Als u diagnostische spirometers, draagbare spirometers of homecare spirometers zoekt, bent u bij ons aan het juiste adres.

Al onze diagnostische spirometers zijn uitgerust met een temperatuursensor. De weergegeven spirometriewaarden worden automatisch verbeterd naar de BTPS standaard (lichaamstemperatuur). Dankzij het gebruikte meetprincipe moeten onze spirometers bovendien niet gecalibreerd worden.

Spirometers

Al onze spirometers zijn hieronder weergegeven. Klik op de afbeelding of de naam van de spirometer om meer details te krijgen.

SpiroConnect
SpiroConnect

SpiroConnect is een draadloze turbine spirometer met ongeëvenaarde precisie en gebruiksgemak. De verticale turbine moet niet gecalibreerd worden.
Spirobank 2
Spirobank 2

Spirobank 2 Smart is een diagnostische spirometer die voldoet aan alle voorwaarden voor terugbetaling. Via Bluetooth kan hij aan een iPad gekoppeld worden.
SP80-BT
SP80-BT

SP80-BT is een Bluetooth spirometer die de belangrijkste parameters en flow-volume curve meet. Geschikt voor homecare en te koppelen aan WiPaM platform.
Datospir Peak-10
Datospir Peak-10 Peak Flow Meter

Datospir-10 peakflowmeter is een eenvoudige en kwalitatieve piekstroommeter die geschikt is voor de opvolging van astma bij volwassenen en bij kinderen
Spirometrie Filters
Spirometrie Filters

Spirometrie filters voor de meest gebruikte spirometers. Beschikbaar met of zonder neusknijper en rubber mondstuk voor meer comfortabele test.
Perasafe
Perasafe

Perasafe wordt aangeraden voor het steriliseren van spirometrie turbines. Het wordt opgelost in koud water en steriliseert de turbine in enkele minuten.
Accessoires
Spirometrie Accessoires

Spirometrie Accessoires: calibratiespuit, mondstukken, neusknijpers, filters, wegwerpturbines en vervangstukken voor onze spirometers
Spirometrie Opleidingen
Spirometrie Opleidingen

Opleidingen spirometrie voor huisartsen, arbeidsgeneeskunde, assistenten en verpleegkundigen. Zowel theoretische als praktijkopleidingen zijn mogelijk.

RDSM heeft uitgebreide ervaring met klinische studies met spirometers.

Wat doet een spirometer?

spirometer test

Een spirometer is een longfunctie test. Door het opsporen van afwijkingen in de longfunctie kan men met een spirometer longziektes opsporen, zoals de veel voorkomende obstructieve longziektes astma en COPD, maar ook andere zeldzamere ziektes die lijden tot een restrictief syndroom.

Voor het uitvoeren van de test dient de patiënt na een zo diep mogelijke inademing, zo krachtig en snel als mogelijk alle lucht uit te blazen in het toestel.

Een spirometrie is geen eenvoudig onderzoek omdat het een maximale inspanning van de geteste persoon vraagt en een goede coaching van degene die de test afneemt.

Soorten Spirometers

Spirometers worden zowel voor diagnose als voor opvolging gebruikt. Hoewel er ook diagnostische spirometers bestaan die stand-alone werken, soms met ingebouwde printer, worden de meeste toestellen tegenwoordig op een computer aangesloten.

Homecare spirometers of spirometers voor thuiszorg kunnen vaak zonder randapparatuur gebruikt worden, maar steeds vaker ziet met ook spirometrie toestellen die met een app op de smartphone kunnen gekoppeld worden.

Waarop letten bij het kopen van een spirometer?

Bij het aanschaffen van een diagnostische spirometer zijn de volgende punten van belang:

 • Mogelijkheden
  Het toestel moet minstens de FVC kunnen meten en daarbij in realtime zowel de expiratoire als de inspiratoire curve tonen. Meestal zal de mogelijkheid tot uitvoeren van een bronchiale responstest ook nodig zijn. Afhankelijk van uw noden kunnen andere testen ook van belang zijn, zoals de VC en de MVV.
 • Betrouwbaarheid
  De spirometriemetingen moeten uiteraard correct zijn
 • Kostprijs
  Niet enkel de aanschafprijs is van belang, ook de kosten van de accessoires (mondstukken, filters, calibratiemateriaal, licentiekosten software, kosten dienst na verkoop,...) spelen een belangrijke rol
 • Service
  U moet kunnen rekenen op een dienst na verkoop indien er problemen zouden opduiken.
 • Gebruiksgemak
  Zowel het toestel als de spirometrie software moeten makkelijk te gebruiken zijn.
 • Koppeling EMD
  Een koppeling met het elektronisch medisch dossier verhoogt ook weer het gebruiksgemak, spaart tijd uit en vermijdt fouten bij het ingeven van patiëntgegevens.
 • Onderhoud en Calibreren
  De mogelijkheid om te calibreren moet aanwezig zijn, de frequentie waarop een calibratie nodig is is best zo laag mogelijk. Onderhoud en reiniging moet mogelijk en eenvoudig zijn.

We besteden steeds aandacht aan alle bovenstaande punten bij de toestellen die wij in ons gamma opnemen.

"Feit is, hoe dan ook, dat spirometrie waardevoller is dan een ECG om de premature dood na een hartaanval te voorspellen en daarvoor een deel zou moeten zijn van het doktersonderzoek."

Thomas L. Petty
français | english